εικόνα Viber 2024 03 11 22 20 07 480
Εκδρομές Εργασίες Μαθητών

Επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο Κολινδρού

Γράφουν οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου Κομπατσιάρη Ευαγγελία και Χαλκιά Παναγιώτα.

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου του 2024, οι μαθητές της Α και του Β2, την πρώτη και δεύτερη διδακτική ώρα, επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου με τον καθηγητή της Μουσικής και του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, κο Μπουσμαλή Βαγγέλη και με τον Θεολόγο μας, κο Παπαγιάννη Δημήτρη, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στον Θεματικό Κύκλο «Φροντίζω το Περιβάλλον» και ειδικότερα στην ενότητα: «Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά: μαθητές, ξεναγοί, δημοσιογράφοι».

Ο πατήρ Παναγιώτης μας ενημέρωσε για την ιστορία του ναού. Με την ευκαιρία, λοιπόν, αυτή γίναμε δημοσιογράφοι, ώστε το άρθρο μας να αναρτηθεί σε έναν διαδραστικό ταξιδιωτικό οδηγό. Μάς έκανε μεγάλη εντύπωση ο συγκεκριμένος ναός, μια τρίκλιτη βασιλική,  όπου υπάρχουν πολλά κειμήλια μεγάλης αξίας . Επιπλέον, μάς προσέλκυσε το ενδιαφέρον το τέμπλο του ναού, το οποίο είναι χειροποίητο, ξυλόγλυπτο και κατασκευάστηκε σε δύο χρονικές περιόδους: την πρώτη περίοδο κατασκευάστηκαν  «τα λυπηρά» και φιλοτεχνήθηκαν το επάνω και κάτω διάζωμα με φύλλα χρυσού, ενώ την επόμενη περίοδο ολοκληρώθηκε το μεσαίο διάζωμα. Επίσης, θαυμάσαμε το πάχος τοιχοποιίας του ναού, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 75-80 εκατ., ενώ όλη του η οροφή στηρίζεται σε κορμούς δέντρων!

Παρόλο που η επίσκεψή  μας ήταν σύντομη, η εμπειρία αυτή θα μας μείνει αξέχαστη για δύο λόγους: αρχικά, γιατί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε το μεγαλείο ενός ναού και κατά δεύτερον γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να γίνουμε ρεπόρτερς για χάρη του τόπου μας!