Δραστηριότητες προηγουμένων ετών - gymnasio_kolindrou

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες του Σχολείου μας τα προηγούμενα Χρόνια

1994-95: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το περιοδικό του σχολείου "Μαθητικά Χρoνικά" με την βοήθεια της φιλολόγου κ. Μπριτζολάκη ¨Ελενας1995-96: Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του περιοδικού, εκδίδεται για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά το περιοδικό μας με την φροντίδα της φιλολόγου κ. Μπριτζολάκη με τίτλο " Αφιέρωμα στην ειρήνη"1996-97: Η Γ τάξη του Γυμνασίου μας πραγματοποίησε επιμορφωτική εκδρομή στην Αθήνα, επισκεπτόμενη το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας.1997-98: Αυτή η χρονιά ήταν ομολογουμένως πλούσια σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου μας. Η έκφραση της πνευματικής προσπάθειας των μαθητών ξεκίνησε με την πρωτοποριακή σύνταξη και έκδοση του περιοδικού με τίτλο "Διαφήμιση :8η Τέχνη ή αναγκαίο κακό" στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής του Καταναλωτή το οποίο επιμελήθηκε η φιλόλογος κ.Τσίκνα Ευαγγελία την δε ηλεκτρονική έκδοση ο Μαθηματικός κ.Λιόλιος Βασίλειος.
Παράλληλα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που παρουσίαζε εικόνες από τον Κολινδρό και την Ιστορία του, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος περιείχε στοιχεία που αφορούν την καλλιέργεια της κερασιάς, που επιμελήθηκε η φιλόλογος καθηγήτρια κ. Μπαρδανίκα Φανή. Το θέμα της ταινίας συμπληρώθηκε με την έκδοση του περιοδικού " Οι κερασιές θ' ανθίσουν και φέτος ξανά" με την επίβλεψη της κ. Χόντου Βασιλικής.
Οι επιμορφωτικές εκδηλώσεις του σχολείου μας ολοκληρώθηκαν για τη χρονιά αυτή στο πνευματικό κέντρο όπου παρουσιάστηκε έκθεση με ατομικά και ομαδικά έργα μαθητών μας απο το μάθημα της Τεχνολογίας. Στην εκδήλωση αυτή έγινε και επίσημη παρουσίαση των ανωτέρω περιοδικών.
Μεγάλη η διάκριση των μαθητών του σχολείου μας και στον αθλητισμό με την κατάκτηση του πρωταθλήματος των μαθητικών ομάδων του Νομού Πιερίας στο Μπάσκετ, αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και της άρτιας εκγύμνασης απο την γυμνάστρια κ. Κάνουρα Ελπίδα1998-99: Η παράδοση της δημιουργίας αξιόλογων εργασιών των μαθητών του σχολείου συνεχίστηκε και αυτή την χρονιά με την έκδοση του περιοδικού " Ξενομανία η απατηλή ελαφρότητα της επιλογής" ως έκφραση του προγράμματος "Αγωγής του Καταναλωτή" με την συνεργασία των καθηγητών, κ. Τσίκνα Ε. και κ. Λιόλιου Β. Η παρουσίαση της εργασίας αυτής πραγματοποιήθηκε σε ημερίδα την οποία τίμησαν με την παρουσία τους στο πνευματικό κέντρο του Δήμου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας κ. Κων/νος Δρούτσας, ο Προιστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων/νος Τολιόπουλος ,ο Υπεύθυνος του Γραφείου Αγωγής Υγείας κ. Αξιωτίδης Αθανάσιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κολινδρού καθηγητής Βασίλειος Παπανικολάου.
Νοέμβριος 1998: Η Γ τάξη του σχολείου μας αναχωρεί για εκπαιδευτική 10ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε σχολείο της Νότιας Ιταλίας-Σικελίας για την υλοποίηση προγράμματος κινητικότητας. Εκτός απο το ψυχαγωγικό χαρακτήρα της εκδρομής στόχοι μας ήταν η επικοινωνία μαθητών και καθηγητών , η παρουσίαση της ιστορίας και της παράδοσης των δύο σχολείων.1999-2000: Βραβείο συμμετοχής για τους μαθητές του σχολείου μας στους Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες χορού με την αποτελεσματική συμβολή της γυμνάστριας κ. Κάνουρα Ελπίδας2000-2001: Ενδιαφέρουσα η συμμετοχή των μαθητών της Α' Τάξης στην αρχαιολογική ανασκαφή η οποία γίνεται απο τον καθηγητή κ. Κωτσάκη στα Παλιάμπελα , όπου ανακαλύφθηκε οικισμός Νεολιθικής Εποχής.2001-2002: Δημιουργία ιστοσελίδας για την προβολή και τον απολογισμό των δραστηριοτήτων των μαθητών του σχολείου, απο τους καθηγητές Λιόλιο Βασίλειο και Παντίδη Κωνσταντίνο.
Υλοποιώντας για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα Αγωγής Καταναλωτή η Β' τάξη παρουσίασε την εργασία της , πολυσέλιδο περιοδικό με τίτλο " Πολιτισμός και διατροφική συμπεριφορά" με την συνεργασία των κ Παντίδη Κωνσταντίνου και Τσίκνα Ευαγγελίας
Τέλος ομάδα μαθητών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Φιριππή Ευτυχίας παρουσίασε πρόγραμμα με τ'ιτλο " Μελέτη Εφημερίδων και Περιοδικών με Οικονομικές Πληροφορίες" στα πλαίσια της ανάπτυξης δεξιοτήτων για διαχείριση της Σταδιοδρομίας, της Αυτογνωσίας και της Κριτικής Πληροφόρησης. Το παραπάνω είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας


Μάιος 2008 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ στη Πρώτη Σερρών
Η μαθητιάδα είναι μια σπουδαία αθλητική και πολιτιστική γιορτή της ελληνικής μαθητιώσας νεολαίας από κάθε γωνιά της γης, με επίκεντρο τα ολυμπιακά αθλήματα και με παράλληλες δράσεις παραολυμπιακών αθλημάτων και πολιτισμού. Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα αποτελεί μια προσομοίωση της Ολυμπιάδας για Έλληνες μαθητές γυμνασίου. Στις δράσεις της μαθητιάδας περιλαμβάνονται και οι δράσεις του Παραολυμπιακού Πάρκου με επίδειξη και συμμετοχή στα σχετικά παραολυμπιακά αγωνίσματα. Επίσης, πλούσιες ήταν και οι δράσεις στον τομέα του πολιτισμού και της επιστήμης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές εκθέσεις σε συνεργασία με φορείς όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση ήταν η «Δημοκρατία στην Πράξη», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Προεδρία της Βουλής των Ελλήνων.
Στις 9 Μαΐου η ελληνική μαθητιώσα νεολαία έδωσε το «παρών» της στην ιστορική κωμόπολη της Πρώτης Σερρών, η οποία φιλοξένησε πάνω από 1000 μαθήτριες και μαθητές, όχι μόνο σχολικών μονάδων της χώρας, αλλά και ομογενειακών σχολείων. Πήραν μέρος 52 Γυμνάσια απ’ όλη την Ελλάδα, ένα από κάθε νομό και 28 σχολεία από διάφορες χώρες του εξωτερικού. Το νομό μας στη διοργάνωση της Ζ΄ Μαθητιάδας στη Πρώτη Σερρών, ύστερα από επιλογή των διοργανωτών εκπροσώπησε το Γυμνάσιο Κολινδρού.
Με όχημα τον αθλητισμό και τον πολιτισμό οι μαθητές του Γυμνασίου Κολινδρού ταξίδεψαν στη Πρώτη Σερρών και συμμετείχαν στη μαθητιάδα. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν για 6 μέρες σε μαθητικές κατασκηνώσεις και μπορούσαν να συμμετέχουν καθημερινά στα αθλήματα και στις άλλες δραστηριότητες πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Για 6 μέρες οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στα Ολυμπιακά Αθλήματα και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Στην αθλητική αυτή διοργάνωση το Γυμνάσιο Κολινδρού συμμετείχε με 16 μαθητές. Την οργάνωση και το συντονισμό της ομάδας των μαθητών που συμμετείχαν στην μαθητιάδα ανέλαβε ο κ. Ιωαννίδης Πέτρος και η κ. Τσαλδάρη Ιωάννα.
Με χαρούμενη διάθεση, ζωντάνια και αποφασιστικότητα οι μαθητές μας συμμετείχαν στο σύνολο των αθλημάτων κερδίζοντας πρωτιές, διακρίσεις και μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές μας πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στο αποτέλεσμα, αφού οι μαθητές του Γυμνασίου Κολινδρού απέσπασαν 39 μετάλλια στα διάφορα αγωνίσματα και κατέκτησαν τη πρώτη θέση. Η επιτυχία αυτή οφειλόταν κυρίως στους δύο συνοδούς καθηγητές και υπεύθυνους για τη Μαθητιάδα, τον κ. Πέτρο Ιωαννίδη και την κ. Ιωάννα Τσαλδάρη που δούλεψαν σκληρά με του μαθητές για να πετύχουν αυτή τη πρωτιά αλλά και στου ίδιους τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στο ρόλο που ανέλαβαν με υπευθυνότητα και πειθαρχία.
Η διαμονή τους στο χώρο της μαθητιάδας, η καθοδήγηση των γυμναστών του σχολείου, η καθημερινή επαφή με συνομήλικους από άλλα σχολεία της Ελλάδας και κυρίως του εξωτερικού, θα καταστήσουν τη συμμετοχή των μαθητών στη πρώτη αυτή αθλητική μαθητιάδα μία ίσως από τις σημαντικότερες εμπειρίες της μαθητικής τους ζωής.
Μετά την επιστροφή των μαθητών στο Κολινδρό ο Δ/ντης και ο σύλλογος διδασκόντων συνεχάρει τους μαθητές που συμμετείχαν με τόση επιτυχία στην αθλητική διοργάνωση και τους ευχήθηκε να έχουν πάντοτε την ίδια διάθεση να αγωνίζονται και να προσπαθούν σε κάθε τομέα της ζωής τους. Επίσης, θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στη κεντρική πλατεία του Κολινδρού το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαΐου στους συμμετέχοντες μαθητές, ο Δήμαρχος, τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι του Δήμου, τους οποίους και υποδέχτηκαν με τιμές ηρώων.
‘’Η Μαθητιάδα ενσαρκώνει τον πραγματικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Φυσική Αγωγή στη σύγχρονη κοινωνία.’’

Σχολικό έτος 2014-2015:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου
Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου διοργανώθηκε και φέτος από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Θεάτρου. Πραγματοποιήθηκαν θεατρικοί αγώνες, οι οποίοι διήρκησαν από τις 19 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2014. Οι μαθητές του Γυμνασίου Κολινδρού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ολύμπια τα εν Δίω», επισκέφθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου την ιερή πόλη των Μακεδόνων και παρακολούθησαν δύο θεατρικές παραστάσεις: την πρώτη, με θέμα την «Ελένη» του Ευριπίδη, στις 9:30 π.μ από την θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας και τη δεύτερη στις 11:00 π.μ από μαθητές του Beheshti high school του Ιράν με τίτλο «Χριστόφορος Κολόμβος», του Omid Taheri. Η δράση των παραστάσεων διεξήχθη στο ίδιο θέατρο του Δίου, όπου ο Ευριπίδης έγραψε και παρουσίασε πέντε έργα του, κορυφαίο των οποίων είναι οι «Βάκχες».
Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου από τους συνοδούς καθηγητές Β. Βατζόλα, Α.Μπαντή, Π. Ιωαννίδη , Α Κυριακού και Α. Τόκα. Η επίσκεψη αυτή, επίσης, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να αντιληφθούν την παγκοσμιότητα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με μαθητές από όλες τις γωνιές της γης.
Εκπαιδευτική εκδρομή στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

Το σχολείο μας για δεύτερη χρονιά επισκέφτηκε το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Τα παιδιά διασκέδασαν με τις δραστηριότητες που πρόσφεραν οι σύλλογοι του χιονοδρομικού και εξοικειώθηκαν με τα χειμερινά σπορ. Οι καθηγητές- συνοδοί βοήθησαν τα παιδιά να προσαρμοστούν εύκολα σε αθλητικές δραστηριότητες που δεν είχαν δοκιμάσει ξανά όπως σκι, έλκηθρο και πεζοπορία στα χιόνια. Η εκδρομή έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις από μαθητές και καθηγητές και φύγαμε με την υπόσχεση αυτή η πρώτη επαφή με τα χειμερινά σπορ να έχει συνέχεια.
Παρουσίαση του προγράμματος etwinning με θέμα τη διατροφή και τα παλιά παιχνίδια από το γυμνάσιο Κολινδρού.
Το γυμνάσιο Κολινδρού παρουσίασε σήμερα σε μαθητές και γονείς μια εκδήλωση με θέμα τη διατροφή. Βασικοί ομιλητές ήταν η διαιτολόγος κα. Έφη Οφείδου, με καταγωγή από Κατερίνη, που ζει και εργάζεται ωστόσο στη Θεσσαλονίκη και η οσιολογιωτάτη μοναχή Σιλουανή της Μονής Αγίας Άννας Κολινδρού. Στην εκδήλωση τα παιδιά της Γ΄ γυμνασίου παρουσίασαν τις εργασίες που υλοποίησαν σε συνεργασία με τους καθηγητές τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς πάνω στους θεματικούς άξονες της διατροφής και των παλιών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην εμπειρία της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων με σχολεία της Γαλλίας και της Τουρκίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning και παρέθεσαν τις δυσκολίες του εγχειρήματος να συγκεντρώσουν και να αναβιώσουν ξεχασμένα παιχνίδια. Κοινή ήταν η παραδοχή ότι ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι καθώς στην καθημερινότητα τους επικρατούν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τεχνολογία. Στη συνέχεια η κα Οφείδου μίλησε για την αξία της ισορροπημένης διατροφής με έμφαση στο πρωινό και στα σωστά γεύματα την περίοδο των εξετάσεων και δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και απορίες γονιών και μαθητών. Τέλος η Μοναχή της Αγίας Άννας, πτυχιούχος ιατρικής μίλησε για τη μοναστηριακή διατροφή και τη σημασία της τροφής σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς του Κολινδρού καθώς και αρκετοί γονείς που συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια ετοιμάζοντας ένα πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά φαγητά για όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Εκδρομή στην Αθήνα

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ Γυμνασίου την Παρασκευή 20 Μαρτίου έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου .
To απόγευμα της πρώτης ημέρας παρακολούθησαν την παράσταση με το θεατρικό έργο του Δημ.Ψαθά «Φον Δημητράκης» από τον θίασο του Πέτρου Φιλιππίδη.
Τη δεύτερη μέρα, μετά από ακουστική ξενάγηση στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, ακολούθησαν η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και η ανάβαση στον ιερό βράχο της. Με τη βοήθεια ξεναγού οι μαθητές έγιναν κοινωνοί της ιστορίας της αρχαίας Αθήνας. Η ημέρα έκλεισε με δείπνο σε ταβέρνα της περιοχής Ψυρρή.
Την τρίτη ημέρα, οι εκδρομείς βρέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου, αλλά και για το έργο των βουλευτών. Το πρόγραμμα της εκδρομής ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί, με διαδραστικά προγράμματα αφομοίωσαν στοιχεία για τη δράση των περιηγητών στην προεπαναστατική Ελλάδα, αλλά και για τον ρόλο της αγοράς στη αρχαία Αθήνα (ύστερα από σχετική προβολή στη ΘΟΛΟ του κτηρίου).
Στόχος του σχολείου μας η επανάληψη παρόμοιων εκδρομών με εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό χαρακτήρα και στο μέλλον.

Σχολικό έτος 2015-2016:

Η Γιορτή του Πολυτεχνείου, μια αφορμή για να θυμηθούμε την ιστορία μας και να προβληματιστούμε για το σήμερα
17 Νοέμβρη 2015, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολινδρού συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά στο Πολιτιστικό Κέντρο Κολινδρού για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, 42 χρόνια μετά. Το μήνυμά της: «δεν ξεχνάμε, προβληματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε -ο καθένας με τον τρόπο του- και στη σημερινή εποχή, στην Ελλάδα που μαστίζεται από μια σοβαρή οικονομική κρίση, για να την ξεπεράσουμε και να σταθεί και πάλι η χώρα μας στα πόδια της».
Τον κορμό της εκδήλωσης αποτέλεσε το χρονικό των γεγονότων, κατά την ανάγνωση του οποίου προβάλλονταν εικόνες, ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο από αυτά. Ενδιάμεσα η χορωδία του Γυμνασίου τραγούδησε τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα, απαγγέλθηκαν ποιήματα, παρουσιάστηκε ένα θεατρικό μονόπρακτο, διαβάστηκαν πεζά-απομνημονεύματα του τότε Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο τέλος ακούστηκε το «Προσκλητήριο των θανάσιμα τραυματισμένων και νεκρών» εκείνων των ημερών και προσφέρθηκαν συμβολικά κόκκινα γαρίφαλα στη μνήμη τους.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Κολινδρού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτή την προσπάθεια αναβίωσης των γεγονότων του Νοέμβρη του ‘73 και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθειά τους. Οι εκπαιδευτικοί τους αντιλήφθηκαν την ευαισθητοποίησή τους και χάρηκαν τη συμμετοχή τους και σε αυτή τη σχολική τους εκδήλωση.

2η Ημέρα Πανελλήνιων Αθλητικών εκδηλώσεων
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Διοργάνωση της 2ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού στο σχολείο μας.
Οι Δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν οι παρακάτω:
Προβολή Βίντεο Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα και στη Σύγχρονη Εποχή
Διάλεξη με θέμα Σχολικός Αθλητισμός – συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα
Ολυμπιακά αθλήματα (αγώνες)
1. Καλαθοσφαίριση
2. Ποδόσφαιρο
3. Βόλεϊ
4. Αγώνες Στίβου
5. Μπάτμιντον
6. Τένις
7. Πινκ πονκ
Παραολυμπιακά αθλήματα (αγώνες)
1. Ποδόσφαιρο τυφλών
2. Γκόλμπολ
3. Βόλεϊ καθιστών
4. Τελετή λήξης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

Την Τρίτη 09/02/2016 η Α΄ τάξη του Γυμνασίου Κολινδρού πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ – ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ Ε4».
Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου για τις δράσεις του ΚΠΕ, τον Όλυμπο, την ιστορία του, τη χλωρίδα και την πανίδα του. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε ένα ορειβατικό μονοπάτι, έπαιξαν διάφορα βιωματικά παιχνίδια και απόλαυσαν τη διαδρομή.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
Ακόμα μια χρονιά η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) τιμήθηκε από τους μαθητές και τους καθηγητές του Σχολείου μας.
Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλίες από τους καθηγητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία και στη προσφορά του Μακεδονικού Αγώνα, εστιάζοντας στο μήνυμα της ημέρας και την ανάγκη απόδοσης τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Επεσήμαναν ότι αξίζει να θυμόμαστε και να τιμούμε όλους εκείνους, που συστρατεύθηκαν στον πανελλήνιο αγώνα για τη σωτηρία της Μακεδονίας. Μακεδόνες και νοτιοελλαδίτες, στρατιωτικοί και εθελοντές, δάσκαλοι και ιερείς, ένοπλοι και άμαχοι. Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν από τις μεγάλες εποποιίες του Νεώτερου Ελληνισμού.
Στη συνέχεια μέσα από αφήγηση, προβολές, δρώμενα ξετυλίχθηκαν εικόνες-γεγονότα-μνήμες από τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Βουλγάρων που επεδίωκαν την προσάρτηση της Μακεδονίας στη χώρα τους.
Οι μαθητές με τις αφηγήσεις και τις απαγγελίες τους, μας ταξίδεψαν στον ένοπλό μακεδονικό αγώνα. Ακολούθησε το δρώμενο «Τιμή στην ηρωική δασκάλα Βελίκα Τράικου» το οποίο παρουσίασαν οι μαθητές του σχολείου μας.
Περήφανοι για την ιστορία μας και την Ελλάδα μας, στέλνουμε παντού και με κάθε τρόπο μήνυμα ειρήνης, μήνυμα ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο.

Σχολικό έτος 2016-2017:

3η Ημέρα Πανελλήνιων Αθλητικών εκδηλώσεων
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας , υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού για το 2016-2017 : «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους»
Με βάση τα παραπάνω στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου με επιτυχία η Διοργάνωση της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Οι Δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν οι παρακάτω:
1. Καλαθοσφαίριση
2. Ποδόσφαιρο
3. Βόλεϊ
4. Αγώνες Στίβου
5. Μπάτμιντον
6. Τένις
7. Πινκ πονκ


Εορτασμός της 25ης Μαρτίου από το Γυμνάσιο Κολινδρού.

Γιορτάστηκε, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, από το Γυμνάσιο Κολινδρού, η επέτειος της 25ης Μαρτίου.
25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή. «Γιορτή γεμάτη φως. Δυο λευτεριές σμίγουνε μέσα στην ίδια μέρα, δυο λευτεριές ματόβρεχτες, παιδιά μεγάλου κόπου, η λευτεριά του Έλληνα κι η λευτεριά του ανθρώπου».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων. Ξεκίνησε με τον «Ακάθιστο ύμνο», ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην κυρία Θεοτόκο και έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο, ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες, που έχυσαν το αίμα τους για τη Λευτεριά. Μέσα από την αφήγηση γεγονότων της εποχής, την προβολή σχετικών βίντεο, και την απαγγελία ποιημάτων, επιχειρήθηκε μια αναδρομή στο μεγάλο ιστορικό γεγονός, που αποτελεί φάρο φωτεινό της νεότερης ιστορίας μας. Μια ιδιαίτερη νότα έδωσαν η χορωδία και οι μουσικοί του σχολείου μας, που έντυσαν μουσικά τη γιορτή. Τέλος χαιρετισμό απήυθυνε ο Διευθυντής του σχολείου μας.

 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού